Uitnodiging themamiddag Ouder worden in Stichtse Vecht: Wonen en Zorg, 28 november 2019

16 november 2019

 

Breukelen, november 2019

Uitnodiging themamiddag Ouder worden in Stichtse Vecht: Wonen en Zorg
Vanuit het Samenwerkingsverband hebben we eerder twee middagen georganiseerd over acties die voor de ouderen in Stichtse Vecht van belang zijn. Steeds over zaken die urgentie nodig hebben. Ook bij dit thema, omdat bij wonen een plan omzetten naar realisatie al snel zeven tot tien jaar kan duren. Op 28 november a.s. organiseren het Samenwerkingsverband: de Adviesraad Sociaal Domein, de Cliëntenraad van Zorggroep De Vechtstreek, de Seniorenraad, het Platform Gehandicapten Stichtse Vecht, de Pauluskerk en betrokken adviseurs opnieuw een themamiddag onder de titel:

Ouder worden in Stichtse Vecht: Wonen en Zorg

Er is een interessant programma opgesteld, gebaseerd op de huidige situatie en de komende tijd met betrekking tot het woningaanbod, de demografische voorspelling en de mogelijkheden. Wat speelt er en hoe is het op te lossen? Uiteraard is er volop gelegenheid voor een, naar verwachting, levendige discussie met de betrokken aanwezigen. Ons doel is te prikkelen en om instanties mee te nemen naar een oplossing, want er moet iets gebeuren. Deze problematiek lost zich namelijk niet vanzelf op. Erger nog, als er niets gedaan wordt, zal wonen een gigantisch probleem worden!
Korte presentaties door de volgende inleiders: Daniëlle Harkes (o.a. Aedes/Actiz),  Annelies van der Nagel (Beyond Now), Josephine Driessen (Generatie Thuis) en Fer Poncia (Seniorenraad).
Leden forum discussie: Hetty Veneklaas (wethouder Sociaal Domein, Stichtse Vecht), Jeske Hoogebeen (Portaal), Mark Drost (Vecht en Omstreken, Friso de Jong (Winter Trust), Lianne Banda (Woonzorgcentrum Merenhoef) en Karel van Berk (Het Oudenhuis).
Dagvoorzitter is Harrie Bosch (oa oud-wethouder Utrecht wonen en sociale zaken).

Een themabijeenkomst die u niet mag missen wanneer u betrokken bent bij activiteiten in het sociaal domein, die plaats vindt:

donderdagmiddag 28 november 2019,
aanvang 13.00 uur in de Pauluskerk, Straatweg 37 te Breukelen.

Programma
Ontvangst vanaf 12.30 uur                Start presentaties 13.00 uur
Pauze om 14.30 uur
Forumdiscussie vanaf 15.00 uur

Gezellige afronding circa 16.00 uur

Meldt u zich uiterlijk 25 november a.s. aan via coordinatie@pauluskerkbreukelen.nl

Het Samenwerkingsverband:
Adviesraad Sociaal Domein Stichtse Vecht
Cliëntenraad Zorggroep De Vechtstreek
Platform Gehandicapten Stichtse Vecht
Seniorenraad Stichtse Vecht
Pauluskerk Breukelen